Āboli rīta svārkos
Ābolus nomizo, izdur serdes, pārkaisa ar cukuru un atstāj 2—3 stundas. Sviestu ar cukuru saputo, pieliekot vienu pēc otras veselas olas, samīca ar miltiem un izrullē. Izrullēto mīklu sagriež kantainos gabaliņos, uzliek sagatavotos ābolus, iepilda vidū cukuru, kanēli un ogas no kāda ievārījuma. Saliec mīklu, aizspiež maliņas, pārsmērē ar olu un izcep. Pasniedz ar vaniļas mērci. P.S. Vaniļas mērces recepti atradīsi: Mērces/Saldās mērces
Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Āboli - 10 līdz 15.gab
- Sviests - 200.g
- Kanēlis
- Olas - 2.gab
- Cukurs - 3 līdz 5.karotes
- Milti - 250.g
- Cukurs - 100.g
- Ogas no ievārījuma