Ķirbju pankūkas ar cidoniju sulu
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sāli, pielej pienu. Šķidrumu lej izsijātos miltos, samaisa viendabīgu mīklu un patur 30 minūtes. Pirms cepšanas pievieno ķirbjus un saputotus olu baltumus. Mīklu ar karoti liek uz pannas sakarsētās taukvielās un cep no abām pusēm. Sulīgu ķirbi sarīvē skaidiņās, pārkaisa ar cukuru, pārslaka ar cidoniju sulu.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - R.: Avots, 1993
Sastāvdaļas
- Notīrīts ķirbis - 300.g
- Cidoniju sula - 1.ēdamkarote
- Kviešu milti - 300.g
- Piens - 300.g
- Olas - 4.gab
- Cukurs - 4.tējkarotes
- Sāls
- Taukvielas