Kārtainais mannas saldais
5—7 karotes mannas brīdi pavāra sulā, noņem no uguns, kuļ minūtes piecas. No izvārītās biezputras pusi uzliek uz bļodas. No 1/2 l piena, 1/4 st. vaniļas, 2 karotēm sakapātu riekstu un 5—8 karotēm mannas izvāra biezputru, brīdi pakuļ, pārliek pār sarkano biezputru, virsū uzliek atlikušo sarkano putru. Atdzesē. Klāt dod vaniļas mērci vai putu krējumu.
Recepte no grāmatas: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Vaniļa
- Jāņogu vai dzērveņu sula - 1/2.glāze
- Manna
- Aveņu vai zemeņu sula - 1/2.glāze
- Ūdens - 1 - 1 1/2.glāze
- Sakapāti rieksti
- Piens - 1/2.l