Amora torte
Sviestu ar cukuru un olu dzeltenumiem saputo, pielej pienu, mandeļu eļļu sajauc ar miltiem un cepamo pulveri, beigās pielej citrona sulu un saputotu olu baltumu, viegli izjauc un izcep 2—3 ripas, atdzesē. Cukuru ar ūdeni uzvāra, pieliek nomērcētu želatīnu, puto, pieliekot olu baltumu, līdz kļūst biezs, tad pieliek marmelādi, saputotu krējumu, iepilda tortēs un pārsmērē. Garnē ar rabarbera gabaliņiem.
P.S. 1 plāksnīte = 1tējkarote želatīna no paciņas
Recepte no grāmatas: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Sviests - 75.g
- Ūdens - 1/4.glāzes
- Želatīns - 6.tāfelītes
- Rabarberu marmelāde - 1.glāze
- Putu krējums - 1.glāze
- Olu baltumi - 2.gab
- Pildījumam:
- Cukurs - 150.g
- Milti - 300 - 400.g
- Mandeļu eļļa - 3.piles
- Puscitrona sula
- Cepamais pulveris - 1/2.paciņa
- Piens - 4.karotes
- Olas - 4.gab
- Cukurs - 2 - 4.ēd. kar.