Kafijas saldējums ar karstu šokolādes mērci
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz izveidojas gaiši dzeltena masa. Pievieno kafiju, krējumu un lēni karsē. Masai apjomā jādubultojas. Masu ielej traukā un liek saldētavā vismaz uz 5 stundām. Pirms pasniegšanas pagatavo mērci no krējuma, kakao un cukura. Visas sastāvdaļas 6 minūtes karsē, līdz tās iegūst biezu, krēmveida konsistenci. Pasniedzot saldējumam jābūt aukstam, cietam, pat ledum līdzīgam. Saldējuma porcijas liek trauciņos, pārlej ar karstu mērci un nekavējoties pasniedz galdā.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Smalkais cukurs - 4.ēd. kar.
- Kakao - 2.ēd. kar.
- Biezs krejums - 2/3.glāzes
- Biezs krejums - 1.glāze
- Stipra kafija (kafiju vāra pienā, nevis ūdenī) - 1 1/2.glāze
- Smalkais cukurs - 2/3.glāzes
- Olu dzeltenumi - 4.gab