Krējuma pudiņš ar rudzu maizi
Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, pieliek citrona miziņu, sarīvētu un izkaltētu rudzu maizi, miltus, skābu krējumu un pienu, labi izkuļ. Beigās, viegli jaucot, pieliek saputotus olu baltumus, izkausētu sodu. Liek formā un cep 1 stundu. Pasniedz aukstu ar augļu mērci.
Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Soda.naža gals
- Puscitrona miziņa
- Sarīvēta rudzu maize - 1/2.glāze
- Rūgušpiens (kefīrs) - 1.glāze
- Olas - 3.gab
- Skābs krējums - 1.glāze
- Cukurs - 1/2.glāze
- Milti - 1.karote