Eļļā vārītie žagariņi – bērnības salduma gatavošana solis pa solim
Šie ir ļoti vienkārši pagatavojami cepumi, turklāt tā sastāvdaļas gandrīz vienmēr ir atrodamas ledusskapī (vismaz mūsējā) :). Ja nu vienīgi jāpiepērk nepieciešamais eļļas daudzums.
Sastāvdaļas
- Skābs krējums - 150.g
- Olas - 2.gb.
- Cukurs - 150.g
- Milti - 2.glāzes
- Vaniļas cukurs
- Šķipsniņa sodas
- Eļļa cepšanai - 1.pudele
- Pūdercukurs rotāšanai
- Šķipsniņa sāls
Gatavošana:
- Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru (rekomendēju Dan Sukker, ļoti aromātisks), krējumu, šķipsnu sodas, sāli un miltus. Miltu, iespējams, būs nepieciešams vairāk – mīklai jābūt tādai, lai nelīp pie rokām un var viegli veltnēt.
- Cepumus var veidot tiešām kā bārkstainus žagarus, gan arī izgriezt mīklas trīsstūri, izgriezt vidū līniju un izvērt galu cauri griezuma vietai.
- Cepumus liek uzkarsētā eļļā un cep brūnus. Žagariņi ir gatavi ļoti ātri, tāpēc tos nevajadzētu atstāt bez uzraudzības – sadegs viens un divi.
- Kad žagariņi izcepti, tos pārkaisa ar pūdercukuru.