Eļļā vārītie žagariņi – bērnības salduma gatavošana solis pa solim

Šie ir ļoti vienkārši pagatavojami cepumi, turklāt tā sastāvdaļas gandrīz vienmēr ir atrodamas ledusskapī (vismaz mūsējā) :). Ja nu vienīgi jāpiepērk nepieciešamais eļļas daudzums.
Cepam žagariņus!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cepam žagariņus!

Sastāvdaļas

  • Skābs krējums - 150.g
  • Olas - 2.gb.
  • Cukurs - 150.g
  • Milti - 2.glāzes
  • Vaniļas cukurs
  • Šķipsniņa sodas
  • Eļļa cepšanai - 1.pudele
  • Pūdercukurs rotāšanai
  • Šķipsniņa sāls

 

Gatavošana:

  • Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru (rekomendēju Dan Sukker, ļoti aromātisks), krējumu, šķipsnu sodas, sāli un miltus. Miltu, iespējams, būs nepieciešams vairāk – mīklai jābūt tādai, lai nelīp pie rokām un var viegli veltnēt.
  • Cepumus var veidot tiešām kā bārkstainus žagarus, gan arī izgriezt mīklas trīsstūri, izgriezt vidū līniju un izvērt galu cauri griezuma vietai.

 

 

Reklāma
Reklāma
  • Cepumus liek uzkarsētā eļļā un cep brūnus. Žagariņi ir gatavi ļoti ātri, tāpēc tos nevajadzētu atstāt bez uzraudzības – sadegs viens un divi.

 

 

  • Kad žagariņi izcepti, tos pārkaisa ar pūdercukuru. 

 

Saistītie raksti