Rabarberu zupa
Rabarberu kātiņus labi nomazgā un sagriež mazos, kantainos gabaliņos. Tad liek kastrolī 2 1/2 litros auksta ūdens vārīties, pieliekot cukuru pēc vajadzības un pierīvējot 1/2 citrona miziņu un nelielu standziņu kanēļa. Kad rabarberu gabaliņi mīksti, tad samaisa 2 karotes kartupeļu miltu ar 1/2 glāzi auksta ūdens, pielej maisot pie zupas un ļauj vēl minūtes 5 vārīties. Klāt var dot cukura sausiņus vai ari pagatavot plucinātas klimpas. Līdzīgi rabarberu zupai vāra ari stiķeņu jeb ērkšķogu zupu.
Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Cukurs - 300.g
- Svaigi rabaraberu kātiņi - 1.kg
- Kartupeļu milti - 2.ēdk.
- Citrona miziņa un kanēlis