Svaigo ogu un ruma torte bez cepšanas "Svaigumiņš"

FOTO: Shutterstock.com

Vafeles ieliek maisiņā un, veltnējot ar mīklas rulli, sasmalcina. Sviestu ūdens peldē izkausē. Sasmalcinātām vafelēm pievieno sviestu, rumu (rumu var aizstāt ar dažiem pilieniem esences) un visu samīca viendabīgā masā. Tortes formā ar noņemamām malām liek vafeļu masu, ar karoti izlīdzina un piespiež. Bļodā liek biezpienu, sagrieztu marmelādi, cukuru, citrona sulu un rīvēto miziņu; visu rūpīgi samaisa. Saputo saldo krējumu un iecilā biezpiena masā.

Biezpiena masu liek virsū vafeļu masai un liek ledusskapī stingt. Ogas, augļus nomazgā un notecina. Daļu ogu sastampā, liek virsū pastingušajai biezpiena masai, izlīdzina un liek atpakaļ ledusskapī uz pāris stundām. Sastingušu kūku izņem no formas, rotā ar atlikušajiem augļiem un mandeļu skaidiņām. Maliņas rotā ar mandeļu skaidiņām.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ogas,augļi
  • Marmalade - 200.gr.
  • Puscitrons
  • Cukurs - 50.gr.
  • Saldais krejums - 250.gr.
  • Ruma - 3.ēd.k.
  • Sviests - 125.gr.
  • Citrona vafeļu - 200.gr.
  • Mandeļu skaidiņas