Svaigo ogu un ruma torte bez cepšanas "Svaigumiņš"
Vafeles ieliek maisiņā un, veltnējot ar mīklas rulli,
sasmalcina. Sviestu ūdens peldē izkausē. Sasmalcinātām vafelēm
pievieno sviestu, rumu (rumu var aizstāt ar dažiem pilieniem
esences) un visu samīca viendabīgā masā. Tortes formā ar noņemamām
malām liek vafeļu masu, ar karoti izlīdzina un piespiež. Bļodā liek
biezpienu, sagrieztu marmelādi, cukuru, citrona sulu un rīvēto
miziņu; visu rūpīgi samaisa. Saputo saldo krējumu un iecilā
biezpiena masā.
Biezpiena masu liek virsū vafeļu masai un liek ledusskapī stingt.
Ogas, augļus nomazgā un notecina. Daļu ogu sastampā, liek virsū
pastingušajai biezpiena masai, izlīdzina un liek atpakaļ ledusskapī
uz pāris stundām. Sastingušu kūku izņem no formas, rotā ar
atlikušajiem augļiem un mandeļu skaidiņām. Maliņas rotā ar mandeļu
skaidiņām.
Sastāvdaļas
- Ogas,augļi
- Marmalade - 200.gr.
- Puscitrons
- Cukurs - 50.gr.
- Saldais krejums - 250.gr.
- Ruma - 3.ēd.k.
- Sviests - 125.gr.
- Citrona vafeļu - 200.gr.
- Mandeļu skaidiņas