Šokolādes un augļu fondjū
Tumšākos vēsos vakaros nekas tā nesasilda, kā kopīga gardumu gatavošana un notiesāšana.
Augļus nomizo, sadala gabaliņos un pa grupām kārto uz liela šķīvja. Mazā katliņā uzkarsē krējumu. Šokolādi salauza gabaliņos un uz lēnas uguns izkausē krējumā. Pievieno degvīnu. Šokolādes fondjū lej karstumizturīgā traukā vai fondjū katliņā. Tur siltumā uz statīva, zem kura deg svecīte vai spirta lampiņa. Katrs viesis ar fondjū dakšiņu ņem augļus un apmērcē šokolādē :)
Sastāvdaļas
- Saldais krejums - 150.g
- Tumša šokolade - 250.g
- Svaigi augļi - bumbieri, kivi, zemenes, karambola, banāni, apelsīni - 1.kg
- Degvīns (ieteicams ķiršu) - 1.ēd.k.