Rabarberkūka ar mandeļu garšu (Diezgan ilgi, bet ir tā vērts - kūka ir BRĪNUMGARDA!)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1.Margarīnu izkausē. Miltus samaisa ar auzu pārslām un cukuru. Pievieno margarīnu un samīca mīklu. 2.Mīklu iespiež veidnē ar noņemamu malu (diam.22 cm)tā, lai apklātas arī malas. 3.Pamatu cep krāsnī 200 grādu temp.~10 min. 4.Rabarberus notīra un sagriež gabaliņos. Samaisa ar 80 gr cukura. 5.Olas un atlikušo cukuru sakuļ stingrās putās. 6.Izkausētam margarīnam pievieno ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanai. Maisījumu sakuļ ar olu putām. 7.Visam pievieno miltus, cepamo pulveri, mandeļu esenci. 8.Pievieno rabarberu gabaliņus, maisījumu lej uz kūkas pamata. 9.Cep krāsnī apakšējā daļā ~stundu. Uzsijā pūdercukuru.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Pamatne:
  • Cepamais pulveris - 2.tējk
  • Kviešu milti - 260.g
  • Ūdens - 200.g
  • Margarīns - 150.g
  • Olas - 2.gb
  • Cukurs - 250.g
  • Rabarberi - 400.g
  • Pildījums:
  • Cukurs - 85
  • Auzu pārslas - 40.g
  • Kviešu milti - 200.g
  • Margarīns - 150.g
  • Mandeļu esence - 4.lāsītes