Tarte tatin jeb apgāztā banānu kūka — vienkārši!
Lielisks un vienkāršs deserts, tāpēc to noteikti vajag gatavot kopā ar bērniem! Banānu kūku var bezgalīgi variēt, vien mainot augļus. Cepšanai vislabāk noderēs liela, sekla forma. Šoreiz labāk neizmanto formu ar noņemamu apmali – karamele iztecēs, un kaimiņi izsauks ugunsdzēsējus! P.S. Franči šo kūku dēvē par tarte tatin.
12 porcijas
1 stunda sagatavošanai
Sastāvdaļas
- Sviests - 40.g
- Cukurs - 50.g
- Malts kanēlis - 1/2.tējk.
- Kārtainā mīkla - 250.g
- Stingri banāni - 5
Gatavošana:
- Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. 24 cm diametra cepamo formu vai vienkārši pannu, ko var likt cepeškrāsnī, liec uz plīts. Izkausē tajā sviestu kopā ar cukuru un kanēli, līdz radusies zeltaina karamele.
- Banānus pārgriez gareniski uz pusēm un blīvi kārto pannā ar griezuma pusi uz augšu. Karsē, līdz karamele atkal uzburbuļo, tad noņem no uguns.
- Izrullē kārtaino mīklu, izgriez no tās 24 cm diametra apli un uzklāj banāniem. Vieglītēm piespied mīklu gar maliņām. Liec krāsnī uz kādām 25 minūtēm, līdz mīkla zeltaina un glīti pacēlusies.
- Padzesē aptuveni piecas minūtes, tad ar nazīti atdali mīklu no formas malas. Paņem šķīvi, kas lielāks par kūku, pārklāj ar to formu un ar veiklu kustību apgāz otrādi. Šo darbu labāk uzticēt pieaugušajiem.
- Kūku pasniedz siltu ar saldējumu vai putukrējumu.
Ja vēlies, vari pagatavot saldējumu pats! Recepti skati šeit!
Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs