Cepts saldējums ar ogu mērci
Saldējumu saveļ bumbiņā, panē sakultā olā un viegli saberztās
kukurūzas pārslās, ievieto saldētavā lai sastingst.
Cep sakarsētā eļļā līdz brīdim, kamēr saldējums sāk tecēt cauri
garoziņai. Nosusina un nekavējoties pasniedz. Nedrīkst pārcept,
saldējuma bumba eksplodēs!
Mērcei ņem jebkuras ogas, samaļ kopā ar cukura sīrupu (100g
cukura-100g ūdens), uzvāra, atdzesē. Izkāš caur smalku sietiņu. Var
izmantot saldētas ogas vai ievārījumu.
Sastāvdaļas
- Ogas (svaigas vai saldētas)
- Kukurūzas pārslas - 200.g
- Olas - 2.gb
- saldējums - 500.g
- Cukurs