Cepts saldējums ar ogu mērci

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saldējumu saveļ bumbiņā, panē sakultā olā un viegli saberztās kukurūzas pārslās, ievieto saldētavā lai sastingst.

Cep sakarsētā eļļā līdz brīdim, kamēr saldējums sāk tecēt cauri garoziņai. Nosusina un nekavējoties pasniedz. Nedrīkst pārcept, saldējuma bumba eksplodēs!

Mērcei ņem jebkuras ogas, samaļ kopā ar cukura sīrupu (100g cukura-100g ūdens), uzvāra, atdzesē. Izkāš caur smalku sietiņu. Var izmantot saldētas ogas vai ievārījumu.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ogas (svaigas vai saldētas)
  • Kukurūzas pārslas - 200.g
  • Olas - 2.gb
  • saldējums - 500.g
  • Cukurs