Ogu un biezpiena saldējums
Gatavošanas laiks: apmēram 20 min + sacietēšanai 4 st.
Pašu gatavots saldējums garšo ikvienam. Ja jums ir saldējuma mašīna, gatavošanu var paātrināt un pildīt veidni ar saldējuma masu tikai tad, kad masa jau nedaudz sastingusi.
1. Dzeltenumus saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.
2. Pievieno biezpienu un neatkausētas ogas. Dažas atstāj rotājumam.
3. Krējumu saputo stingrās putās un iemaisa biezpienā.
4. Masu liek veidnē ar cauru vidu un 4 st. tur saldētavā. Tad veidni iemērc karstā ūdenī, saldējumu izgāž uz šķīvja.
5. Saldējumu rotā ar ogām un citronmelisas lapiņām. Pasniedz nekavējoties.
Mellenes var aizstāt ar upenēm un avenes ar zemenēm.
Sastāvdaļas
- Saldais krejums - 200.g
- Olu dzeltenumi - 3.gab
- Pūdercukurs - 30.g
- Vaniļas cukurs - 1.ēd.k.
- Malts biezpiens - 200.g
- Saldētas mellenes - 200.g
- Saldētas avenes - 200.g
- Citronmelisas lapiņas