Zemeņu uzpūtenis - recepte

Vai jau esi nobaudījis pirmās vietējās zemenes? Tās ir gatavas un ļoti gardas!

Šādu gardumu var gatavot arī no citām ogām, piemēram, avenēm.

FOTO: Shutterstock.com

Šādu gardumu var gatavot arī no citām ogām, piemēram, avenēm.

 

Nomazgātas zemenes sagriež uz pusēm vai četrās daļās un apber ar cukuru. Kad atdalījusies sula, katliņā ielej ūdeni, un pievieno izveidojušos sulu.

Uzvāra un, maisot pieber mannā, turpina vārīt un maisīt līdz izveidojusies bieza mannā biezputra. Izvārītās mannas katlu liek aukstā ūdens peldē un sāk putot, pēc neliela brīža pieliek 2/3 no sagrieztajām zemenēm un turpina putot līdz izveidojas gaisīgas konsistences uzpūtenis. Putošanu beidz un iecilā atlikušās sagrieztās zemenes.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Zemenes - 1.kg
  • Cukurs - 250.gr
  • Ūdens - 1/2.litri
  • Manna - 200.gr