Krāsnī cepts saldējums
Gatavošanas laiks: apmēram 20 min + saldējuma sasaldēšana un 4-5 minūtes krāsnī.
4 personām
Cepts saldējums ir neparasts saldais ēdiens - tas ir gan karsts, gan auksts vienlaikus. Zem zeltainās bežē cepurītes slēpjas īsts gardums!
1.Saldējumu maisa, līdz tas mīksts, un pievieno punšu vai svaigu apelsīnu sulu.
2. Bļodu, kurai ir apaļš dibens, izklāj ar pārtikas plēvi. Piepilda ar saldējumu, saldējumā saliek bezē cepumus.
3. Saldējumu liek saldētavā un ļauj pamatīgi sacietēt.
4. Olu baltumus saputo stingrās putās. Lēni iecilā cukuru.
5. Saldējumu izgāž uz uguns izturīga servējamā šķīvja.
6. Saldējumu no virsas un malām apziež ar sakulto olu. Pārkaisa ar mendelēm.
7. Saldējumu cep krāsns vidējā daļā 275 grādos 4 - 5 minūtes.
Pasniedz nekavējoties.
Padoms - saldējumu var atkausēt arī mikroviļņu krāsnī. Saldējumu izņem no iepakojuma, uzliek uz šķīvja un ar zemu jaudu karsē apmēram minūti. Tālāk rīkojas, kā norādīts receptē.
Sastāvdaļas
- Vaniļas saldējums - 1.l
- Punšs vai apelsīnu sula - 50.g
- Mazi bezē cepumiņi - 20.gab
- Olas baltumi - 2.gab
- Cukurs - 80.g
- Mandeļu skaidiņas - 50.g