Šampanieša saldējums ar jāņogu mērci
Šampanieti sajauc ar saldo krējumu un uzvāra. Olu dzeltenumu, cukuru un citrona sulu saputo, tad to iejauc uzvārītajā masā. Saldējuma masu atdzesē aukstā ūdens peldē, izberž caur sietu un salej formiņās. Saldē 6h (sākumā apmaisot). Cukura sīrupu uzvāra, pārlej pāri jāņogām. Trauciņos lej jāņoga sīrupu, no saldējuma ar karotīti veido bumbiņas, tās pārkaisa ar jāņogām.
Sastāvdaļas
- Saldais krejums - 125.ml
- Citrona sula - 1.tējkarote
- Olas dzeltenums - 2.gb
- Sarkanās jāņogas - 4.ēdamkarotes
- Karsts cukura sīrups - 8.ēdamkarotes
- Šampanietis - 125.ml
- Cukurs - 5.ēdamkarotes