Saldinātu ogu saldējums

Foto: Viktorija Kuprijanova, www.fotostill.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Viktorija Kuprijanova, www.fotostill.lv

Saldinātu zemeņu, aveņu masu apmaisot labi atdzesē ledusskapī saldējamā kamerā. Olu baltumus saputo stingrās putās, samaisa ar atdzesēto ogu masu un sasaldē, izmantojot saldējamo mašīnu, vai arī liek visu atsevišķos porciju traukos un saldē saldējamā kamerā, pa reizei masu apmaisot.

Līdzīgi var gatavot saldējumu no saldinātas koncentrētas ogu sulas. To sasaldē līdz sniega konsistencei, tad samaisa ar saputotu olu baltumiem un liek saldējamā kamerā vai atstāj saldējamā mašīnā, lai sasalst līdz velāmai saldējuma konsistencei.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Olu baltumi - 2.gab
  • Saldināta svaigu vai vārītu ogu masa - 1.glāze