Šokolādes parfē
6 personām
Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un ūdeni.
Nepārtarukti putojot, karsē uz lēnas uguns, līdz maisījums kļūst tumīgs.
Atdzesē.
Pievieno kakao pulveri un rīvētu ingveru (ar ingveru uzmanīgi - pievieno pamazām un garšojot).
Saputo putukrējumu. Uzmanīgi iecilā kakao un olu maisījumā. Parfē liek apaļā (kēksa) formā.
Ievieto saldētavā uz 3 - 5 stundām. No saldētavas izņem apmēram 20 min. pirms pasniegšanas. Izgāž servējamā traukā. Pasniedz ar konservētiem bumbieriem.
Parfē var pievienot mazos gabaliņos sagrieztus konservētus bumbierus vai persikus
Sastāvdaļas
- Olu dzeltenumi - 4.gab
- Cukurs - 85.g
- Ūdens - 100.g
- Kakao pulveris - 1.ēd.k.
- 1 - 2 tējk. rīvēts svaigs vai 1/2 - 1 tējk. kaltēts ingvers
- Saldais krejums - 400.g