Banāni karībiešu gaumē
4 personām
Banānus nomizo un gareniski pārdala uz pusēm. Liek cepamā traukā ar griezuma vietu uz augšu.
Izkausē sviestu. Pievieno citrona vai laima sulu, kanēli, ingveru (!svaigs ingvers ir ļoti stipra garšviela, tāpēc to pievieno mazās devās; svaigu ingveru var aizstāt ar pustējkaroti kaltēta ingvera), krustnagliņas un rīvētas citrona vai laima miziņas.
Maisījumu pārlej banānu pusītēm. Pārkaisa ar cukuru.
Cep cepeškrāsnī 225 grādos apmēram 12 minūtes. Pasniedz ar saldējumu.
Sastāvdaļas
- Banāni - 4.gab
- Sviests - 1/2.ēd.k.
- Svaiga citrona vai laima sula - 1.ēd.k.
- Kanēlis - 1/2.tējk.
- Rīvēts svaigs ingvers - 1/2.tējk.
- Krustnagliņas - 1/2.tējk.
- Rīvēta miziņa no citrona vai laima - 1.tējk.
- Tumšais cukurs - 2.ēd.k.