Piena saldējums

Laiks saldējumam!

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Pienu ar cukuru un vaniļu uzvāra. Olu dzeltenumiem pielej mazliet auksta piena un krietni sakuļ, kuļot pievieno vārošu pienu, tad liek karstā ūdens peldē un karsē, līdz masa sabiezē. Kad pagatavotā masa atdzisusi, to sasaldē.

1. variants: masai pievieno dažas karotes stipras kafijas (esences), ko pagatavo šādi: 100 g kafijas pupiņu samaļ, uzlej ūdeni un mazliet pavāra, tad izkāš. Izkāstā šķidrumā nedrīkst būt vairāk par 1/4 glāzes.

2. variants: masai pieliek grauzdētus riekstus vai mandeles.

 

Recepte no grāmatas: Pavārgrāmata/V. Gustava, I. Jansone. – Rīga: Liesma, 1977

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olu dzeltenumi - 8.gab
  • Piens - 1.l
  • Cukurs - 250.g
  • Vaniļa