Augļu salāti ar kardamonu
Mazā panniņā uz vieglas uguns ūdenī izkausē cukuru. Ļauj atdzist. Pievieno apelsīnu sulu un kardamonu. Sajauc apelsīnus, ābolus, bumbierus, banānus un plūmes traukā un pārlej ar kardamona maisījumu. Atdzesē 30 minūtes. Dekorē ar mīkstiem augļiem un piparmētras lapiņu.
Sastāvdaļas
- Cukurs - 2.ēd.k.
- Avenes garnējumam
- Ķirši
- Vīnogas
- Šķēlēs sagrieztas plūmes - 2.gab
- Šķēlēs sagriezts banāns - 1.gab
- Daiviņās sagriezts bumbieris - 1.gab
- Daiviņās sagriezta ābols - 1.gab
- Daiviņās sagriezti apelsīni - 2.gab
- Malts kardamons - 1/2.tējk.
- Apelsīnu sula - 125.g
- Svaiga piparmētras lapiņa