Marinētas baravikas

Marinētas baravikas

FOTO: Shutterstock.com

Marinēšanai ņem sīkās baravikas vai tikai to cepurītes. Tās notīra, nomazgā, novāra sālsūdenī, saliek burciņās (labāk šaurās un augstās) un aplej ar karstu marinādes uzlējumu. Kad sēnes uzlējumā atdzisušas, tām virsū uzlej saulgriežu eļļu. Burkas pārsien ar pergamenta papīru vai aizvāko ar lakotajiem skārda vāciņiem.

Marinādes uzlējuma gatavošanai ņem uz 1l ūdens 2 - 3 krustnagliņas, 2 - 3 smaržīgo piparu graudus, 2 - 3 melno piparu graudus, 2 lauru lapas, 1/4 tējkarotes sāls, 200 g cukura. Visu vāra 2 minūtes. Pēc noņemšanas no uguns pielej 20 g etiķa esences (marinādes uzlējumam jābūt ar saldeni sāļu etiķa garšu).

Ja glabājot marināde duļķojas, sēnes rūpīgi nomazgā ar ūdeni un pagatavo jaunu marinādes uzlējumu. Sāls, cukura un etiķa daudzums palielina vai samazina atkarībā no sēņu garšas.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

 

Sastāvdaļas

  • Baravikas
  • Ūdens
  • Krutnagliņas
  • Smaržīgie pipari
  • Melnie pipari
  • Lauru lapas
  • Sāls
  • Cukurs
  • Etiķa esence