Sēņu plācenīši
Vai esi mēģinājis uzcept sēņu plāceņus?
Produktu daudzums 1 porcijai.
Sēnes samaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, pievieno sviestā vai margarīnā apceptus sīki sasmalcinātus sīpolus, sakultu olu, sāli, piparus un samaisa.
No masas veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnus. Apceptos plācenīšus var vēl likt dziļā pannā, pārliet ar krējumu un cepeškrāsnī 5 - 6 minūtes izkarsēt.
Sēņu plācenīšus pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, krējuma mērci, skābētiem gurķiem vai brūkleņu ievārījumu.
Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga
: Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Vārītas vai sālītas sēnes - 150.g
- Baltmaize - 25.g
- Piens - 25.g
- Sīpoli
- Sviests vai margarīns
- Olas - 1/2.gab
- Sāls, pipari
- Rīvmaize - 10.g
- Taukvielas - 10.g