Rudmiešu marinēšana
Nomazgātajām rudmiesēm uzlej verdošu sālītu ūdeni un atstāj uz 2 - 3 minūtēm cieši noslēgtā traukā. Pēc tam sēnes sietiņā nokāš un atdzesē. Atdzisušās sēnes liek katlā un uzlej iepriekš sagatavotu marinādes uzlējumu, 250 g uz 1 kg sēņu.
Marinādes uzlējuma pagatavošanai ņem 3/4 glāzes ūdens, pieliek tējkaroti sāls, kā arī garšvielas un vāra 20 - 25 minūtes uz vājas uguns. Kad uzlējums mazliet atdzisis, tam pielej 1/2 glāzes 8% etiķa.
Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993
Sastāvdaļas
- Etiķis
- Garšvielas
- Sāls
- Ūdens
- Rudmieses