Sautētas sēnes ar ķiplokiem un pētersīļiem
Sastāvdaļas
- Svaigas baltās sēnes - 700.g
- Sasmalcināti ķiploki - 1 1/2.tējk.
- Olīveļļa - 1/2.glāze
- Sāls pēc garšas
- Svaigi samalti pipari - 5 - 6.šķipsniņas
- Sasmalcināti pētersīļi - 3.ēd.k.
6 personām
Sēnēm notīra kātiņus un noslauka ar mitru drānu vai ātri noskalo aukstā, tekošā ūdenī. Pēc skalošanas sēnes jānoslauka sausas. Sagriež gareniskās, 5 mm biezās šķēlēs.
Ķiplokus eļļā apcep zeltainus (nekādā gadījumā ne brūnus), strauji uzkarsē un pievieno sēnes. Kad sēnes uzsūkušas visu eļļu, tām pieber sāli, piparus un pannu strauji sakrata, lai ātrāk izdalītos sēņu sula. Turpina cept uz lielas liesmas. Vēlamais cepšanas laiks 5 minūtes. Pārceptas sēnes zaudē savas labās garšas īpašības un var kļūt sīkstas. Pieber pēc garšas sāli un pievieno sasmalcinātos pētersīļus. Samaisa, liek sasildītā traukā un pasniedz.
Piebilde:Ja sēnes paredzētas piedevās pie cita ēdiena, tās pasniedz karstas, ja kā uzkodas - atdzesētas istabas temperatūrā.
Ieteikumi: Sēnes vislabāk papildina ceptus vai uz oglēm ceptus teļa un cāļa gaļas ēdienus.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995