Sēņu šnicele
Cietas stingras vidēja lieluma baravikas notīra, nogriež kātiņus, noskalo, notecina un sagriež šķērsām 0,5 cm biezās šķēlītēs. Šķēlītes pārkaisa ar sāli, pipariem, apviļā miltos, iemērc sakultās olās, apviļā rīvmaizē, liek sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnas. Tāpat var cept bērzlapes (cepurītes).
Ceptas sēņu šniceles pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, svaigu dārzeņu salātiem vai kā piedevu ceptiem gaļas un zivju ēdieniem.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Taukvielas
- Kviešu milti - 2.ēd.k.
- Olas - 2.gab
- Baravikas vai bērzlapes - 800.g
- Sāls, maltie pipari
- Taukvielas