Kartupeļu un sēņu zupa
Cūkas gaļu (svaigu, sālītu vai dūmotu) sagriež steinīšos, apcep, pievieno sasmalcinātas sēnes, sīpolus, tomātu biezeni un maisot visu apcep. Tad pielej verdošu ūdeni, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus, lauru lapas un vāra. Pasniedzot zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem, pieliek skābu krējumu.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Cūkas gaļa - 150.g
- Ūdens - 80.g
- Vārītas vai sālītas sēnes - 200.g
- Kartupeļi - 400.g
- Sīpoli - 400.g
- Tomātu biezenis - 30.g
- Pipari, lauru lapas
- Sāls, skābs krējums, loki