Sēnes marinādē

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

 

Ūdeni ar sāli uzvāra, pieliek cukuru, etiķi un novārītās sēnes. Vāra, noņemot putas. Kad putas vairs neatdalās, pieliek garšvielas un vēl vāra 10 min, kamēr marinādes šķidrums kļūst pilnīgi dzidrs. Sēnes un šķidrumu izlej sietā. Pēc atdzišanas sēnes kārto tīros stikla traukos. Šķidrumu – marinādi vēlreiz uzvāra un pēc garšas pievieno etiķi. Marinādi vēlreiz atdzesē un pārlej sēnēm traukā.
Sēņu konservus nevajag glabāt hermētiski noslēgtos traukos (aizvāko ar plastmasas vāciņiem), jo bezskābekļa vidē turpinās dažu baktēriju attīstība.
Marinēšanai izdevīgākas ir mazas baraviciņas, podiņi, apšubekas, sviestabekas, gailenes un visas mazās, nepāraugušās sēnītes.
Šādi nevar marinēt rūgtvielas saturošās sēnes: alksnenes, vilnīšus u.c.

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Vārītas sēnes - 1.kg
  • Ķiploku daiva
  • Lauru lapas
  • Krustnagliņas vai kanēļa miza
  • Piparu graudiņi
  • Cukurs - 2.ēd.k.
  • Sāls - 1.ēd.k.
  • 9% etiķis - 1 .glāze
  • Ūdens - 2.glāzes
  • Eļļa