Sēnes marinādē ar kanēli
Es daru tā: baravikas un makavicas notīru, vāru, tad lieku
aukstā ūdenī. Marinādi vāru uz 1 litru ūdens - 1 ēdamkaroti sāls,
2-3 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes etiķa esences, 1 kanēļa
standziņa, 5-8 smaržīgo piparu graudi. Marinādi uzvāru, tad
marinādei pievienoju jau iepriekš novārītās sēnes un pavāru apmēram
3-5 minūtes, karstas pildu izkarsētās burciņās un uzglabāju
ledusskapī. Alksnenes vāru, tad 1 dienu mērcēju aukstā ūdenī, to
mainot. Marinādi vāru tādu pašu, tikai papildus alksnenēm lieku
klāt sīpolus, kurus arī kopā ar sēnēm 3-5 minūtes vāru marinādē.
Marinādei var likt arī lauru lapas un krustnagliņas, tā ir gaumes
lieta. Kanēļa standziņu, pirms pildu burciņās, gan izņemu, pārējās
garšvielas atstāju.
Iesūtīja: Ivonna Danušaite
Sastāvdaļas
- Sēnes
- Sāls
- Cukurs
- Etiķa esence
- Sīpoli
- Kanēļa standziņa
- Smaržīgie pipari
- Ūdens