Pasta Tagliatelle ar murķeļiem
Murķeļu sezona vēl turpinās. Kaut kad internetā uzgāju recepti, kur gatavoja pastu ar trifelēm. Tā kā atkal salasīju murķeļus, man ienāca prātā doma pagatavot pastu tagliatellei ar latviešu trifelēm - murķeļiem.
Sastāvdaļas:
Murķeļi
Pasta Tagliatelle
Ķiploks
Sviests
Olīveļļa
Parmazāna siers
Ola
Pētersīļu lapas
Sāls, pipari
Gatavošana:
Murķeļus novāra 2 reizes pa 10 minūtēm, sagriež mazos gabaliņos.
Ķiploku daiviņu smalki sagriež un apcep sviesta un olīveļļas maisījumā, pievieno murķeļus un cep apmēram 15 minūtes.
Parmazāna sieru sarīvē, pievieno vienu olu, 3 ēdamkarotes olīveļļas, svaigi maltus, sāli, melnos piparus un samaisa.
Pastu Tagliatelle vāra līdz al dente gatavībai. Svarīgi, lai pasta nepārvārās.
Pastu nokāš, pievieno siera mērci, samaisa, pievieno apceptos murķeļus, pārkaisa ar sarīvētu parmezāna sieru, pētersīļiem un pasniedz galdā.
Pamēģiniet savādāku murķeļu pagatavošanas recepti un labu apetīti!
Autors: Aigars Zaķītis, Labuapetiti.com