Gaileņu laiks jau klāt! Gatavojam gaileņu kotletes
Lai gan ir tikai pats jūlija sākums, nu jau kādu laiku mežā var atrast gailenes. Protams, nekā gardāka nav, kā pirmo gailenīšu mērce ar jaunajiem kartupelīšiem, bet varbūt vērts izmēģināt ko citu?
Būs nepieciešams:
- 1 kg gaileņu
- nedaudz rīsu
- 2 olas
- sīpols, sāls, pipari
- dažas karotes krējuma
Pagatavošana:
Notīrītas gailenes samaļ, pievieno pusglāzi novārītu rīsu, olas, sasmalcinātu, sviestā apceptu sīpolu, sāli, piparus un 1-2 ēdamkarotes krējuma.
Izveido kotletes, apviļā rīvmaizē un taukvielās, cep 15 minūtes. Var pasniegt arī ar tomātu mērci, kā labāk garšo.
Recepte no Juronkuļa "Lielās pavārgrāmatas" (izd.Zvaigzne ABC).