Ceptas baravikas ziemas krājumiem

Aiz loga nu jau tik pat kā rudens, tas nozīmē - sēņu laiks ir īpaši aktīvs! Bieži vien salasītās sēnes tūlīt pat arī vārām mērcēs, zupās, sautējumos. Taču arī tās tu vari pievienot ziemas krājumiem!

Kad sēnītes glīti sakārtotas trauciņos, tad tos aizvāko un saliek saldētavā.

FOTO: Shutterstock.com

Kad sēnītes glīti sakārtotas trauciņos, tad tos aizvāko un saliek saldētavā.

Sastāvdaļas:

  • baravikas
  • sviests
  • sāls, pipari

Gatavošana:

  • Notīrītas baravikas sagriež nelielos gabaliņos un liek pannā cepties.
  • Tās cep, kamēr iztvaiko viss šķidrums.
  • Tad pievieno sviestu, pārkaisa sāli un piparus.
  • Atdzisušas saceptās sēnes pilda trauciņos.

Šīs sēnes ziemā var izmantot gan zupu pagatavošanai, gan sēņu mērcītēm vai arī vienkārši tāpat sacept ar kartupeļiem! Labu apetīti!

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas