Ceptas baravikas ziemas krājumiem
Aiz loga nu jau tik pat kā rudens, tas nozīmē - sēņu laiks ir īpaši aktīvs! Bieži vien salasītās sēnes tūlīt pat arī vārām mērcēs, zupās, sautējumos. Taču arī tās tu vari pievienot ziemas krājumiem!
Sastāvdaļas:
- baravikas
- sviests
- sāls, pipari
Gatavošana:
- Notīrītas baravikas sagriež nelielos gabaliņos un liek pannā cepties.
- Tās cep, kamēr iztvaiko viss šķidrums.
- Tad pievieno sviestu, pārkaisa sāli un piparus.
- Atdzisušas saceptās sēnes pilda trauciņos.
Šīs sēnes ziemā var izmantot gan zupu pagatavošanai, gan sēņu mērcītēm vai arī vienkārši tāpat sacept ar kartupeļiem! Labu apetīti!
Recepte: Agita Gabrāne