Gailenes saldskābā marinādē
Šī ir somu recepte, taču marinādes saldenais asumiņš asociējas ar austrumnieciskām notīm. Lieliska uzkoda un piedeva svētku salātiem.
- Aptuveni 2 puslitra burciņas
- 1 stunda pagatavošanai
- 1 kg iepriekš novārītu sēņu
Marinādei:
1 glāze baltvīna etiķa
1 glāze ūdens
1 ēdamkarote sāls
3 ēdamkarotes cukura
8 smaržīgie piparu graudi
1 kanēļa standziņa
4 krustnagliņas
1 lauru lapa
Gatavošana
1. Sēnes notīri. Ja vien iespējams, neskalo tās un nemērcē.
Gailenes vāri lielā daudzumā sālsūdens 10–15 minūtes, tad nokās.
Lai gailenes saglabātu krāsu, sālsūdenim pievieno nedaudz
citronskābes vai citrona sulas.
2. Katlā lej baltvīna etiķi un ūdeni, pievieno visas garšvielas
un karsē, līdz marināde uzvārās. Pievieno novārītās gailenes un
vāri 15 minūtes. Vārīšanas beigās pagaršo marinādi – ja šķiet, ka
trūkst asuma, pievieno vēl etiķi; ja vēlies saldāku, pievieno
cukuru. Vēl karstas sēnes ar marinādi pildi sterilās burkās un
aizvāko.
Signe Šēnfelde, žurnāls "OK!"
Avots: www.kasjauns.lv