Ceptas gailenes ar pašmāju olu nūdelēm un parmezāna sieru

Rudens ražas laikā daba mūs lutina arī ar meža sēnēm un ogām, kas ikvienam pieejamas Latvijas mežos. Teju katram ir savas labi zināmās receptes, kā baudīt meža veltes, taču ir vērts ļauties eksperimentiem, lai labi zināmajā garšā atklātu jaunas nianses. Rimi gardēdis Normunds Baranovskis un Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka, kā apēst meža labumus un tiem pieskaņot arī vīnus. 

Gaileņu zemes aromātu ar svaigo pastu un parmezāna asumiņu visizteiktāk papildinās viegls, nedaudz dūmakains un augļains Pinot Noir vīns – Les Mougeottes Pinot Noir.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaileņu zemes aromātu ar svaigo pastu un parmezāna asumiņu visizteiktāk papildinās viegls, nedaudz dūmakains un augļains Pinot Noir vīns – Les Mougeottes Pinot Noir.

Klasiskajai gaileņu mērcei garšu var bagātināt, nomainot piedevas, piemēram, pasniedzot to ar mājās gatavotām olu nūdelēm, kas ir viegli pagatavojamas. 

 

Sastāvdaļas:

· 300 g gaileņu

· 5 olas dzeltenumi

· 30 g cietā siera

· 1 ēdamkarote sviesta

· 1 tējkarote olīveļļas

Reklāma
Reklāma

· 1/2 tējkarote svaigi maltu piparu

· Nūdelēm: 3 olas, 300 g cietgraudu miltu, šķipsniņa sāls

 

Pagatavošana:

Lai pagatavo olu nūdeles, sajauc visas sastāvdaļas, mīklu labi izmīca un atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam mīklu izrullē un ar nazi sagriež tievās strēmelītēs. Vāra verdošā ūdenī 10–20 sekundes, kamēr nūdeles uzpeld augšā.

Apcep sēnes sviestā ar olīveļļu un karstas liek bļodā ar olas dzeltenumiem, rīvēto parmezānu un pipariem. Pievieno tikko vārītas nūdeles un iecilā olu un siera krēmā. Pasniedzot dekorē ar zaļumiem.