Krāsnī cepti kabači ar sēnēm
Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā gatavot kabačus.
Vajadzīgs:
2 nelieli kabacīši
pāris šampinjonu vai gailenes
2 sīpoli, ja ir jaunie, tad ar visiem lokiem
2 burkāni
200 g melnās olīvas bez kauliņiem
karote svaigā krējumsiera
zaļumi
sāls, pipari, olīveļļa
Vidusjūras garšvielu maisījums – timiāns, rozmarīns, raudene. Ja
dārzā vai uz palodzes aug kāds no šiem garšaugiem, var pievienot
dažus zariņus.
Pagatavošana:
Kabačus sagriež ripās, burkānus notīra un pārgriež uz pusēm.
Dārzeņus saliek vienā bļodā, pēc gaumes pievieno sāli, piparus,
Vidusjūras garšvielas, pārslaka ar olīveļļu un labi samaisa.
Dārzeņus cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes.
Sablendē olīvas un pievieno karoti krējumsiera.
Pasniedz ar zaļumiem un olīvu tapenādi.
Avots: žurnāls "Mūsmājas", 2013. gada Nr. 16 (7. augusts)