20 minūtēs gatavi! Marinēti šampinjoni svētku galdam
Marinētas sēnītes 20 minūtēs nav nemaz tik neiespējami. Vislabāk šim gardumam noderēs stingri, kraukšķīgi olīvas izmēra šampinjoni.
Pēc šīs receptes sēnes jāmarinē ir pirms pašas pasniegšanas, proti, pusstundu pirms celšanas galdā.
Sastāvdaļas:
- Šampinjoni - 1 kg
- Sīpoli - 2 gabali
- Ķiploki - 6 - 8 daiviņas
- Eļļa - 75ml
- Sāls - 1 tējkarote
- Cukurs - 1 ēdamkarote
- Galda etiķis - 75 ml
- Krustnagliņas - 10 gab.
- Smaržīgie pipari - 10 gab.
- Melnie pipari - 10 gab.
- Samalts koriandrs - 1 tējkarote.
- Laurlapas - 6 gab.
Pagatavošana
Sausas sēnes liek uz karstas pannas, uzliek vāku un ļaut sutināties
5 minūtes, lai sēnes sāktu sulot.
Pa to laiku gatavo marinādi. Plānās šķēlītēs sagriež ķiploku
daiviņas, sīpolus griež plānās ripiņās, pievieno eļļu, sāli,
cukuru, piparus un pārējās garšvielas. Lej klāt galda etiķi un visu
samaisa.
Sēnēm, kas sautējas pannā, pārlej marinādi un sautē uz nelielas uguns 5 - 7 minūtes. Pēc tam uguni izslēdz un atstāj pannā vēl 3 - 4 minūtes.
Pēc tam sēnītes kopā ar visu marinādi pārliek stikla burciņās, uzliek vāku un ļauj atdzist. Var ielikt arī ledusskapī.
Šādus šampinjonus var ēst uzreiz vai arī labi noslēgtā traukā uzglabāt vēsā vietā 2 nedēļas.