Mocarellas sēnes
Nepieciešams (15 minūtes, 4 prsonām)
- 20 ml vīnogu kauliņu eļļas;
- 350 g eko šampinjonu, sagrieztu dažādos izmēros;
- 300 g eringi sēņu, sagrieztu 5 mm šķēlēs;
- 1 tējk. svaigu timiāna lapiņu;
- 1 tējk. anīsa sēklu;
- 2 nelielas ķiploka daivas, plāni sagrieztas;
- 1 ēd. k. smalki sakapāta pētersīļa;
- 1 ēd. k. smalki sakapāta bazilika;
- 2 govs piena mocarellas;
- jūras sāls pēc garšas;
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Sakarsē krāsni grila režīmā. Pannā, kuru var likt krāsnī,
uzkarsē eļļu un uz vidējas liesmas apcep sēnes ar sāli,
timiānu, anīsu un ķiplokiem. Kad tās jau nāk gatavas, uzgriez
lielāku liesmu, lai sēnes skaisti apbrūnē. Noņem no plīts,
pievieno mocarellu, uzkaisi pētersīļus un baziliku un liec
krāsnī grila režīmā, līdz siers izkusis un burbuļo. Pasniedz
uzreiz vai nu kā pamatēdienu, vai kā piedevu gaļas ēdieniem.
Ideāli garšo ar svaigu maizīti.