Bruschetta ar baravikām
Ja nevari FaceBook palepoties ar baraviku kastēm, bet dažreiz tomēr paveicas atrast kādu skaistulīti, grēks to sagriezt sēņu mērcē. Tad baraviciņas garšas nianses vislabāk izbaudīt, pagatavojot smalku uzkodu - brušetas ar baravikām.
Sastāvdaļas:
- 4 lielas itāļu maizes rikas
- 4 ķiploka daiviņas
- Timiāns, daži zariņi
- 4 mazas un stingras baravikas
- 2 ēdk olīveļļas cepšanai
- 1 tējk sviesta cepšanai
- Sakapāti pētersīļi vai salvija
- Sāls, pipari pēc garšas
- Balzāmetiķa krēms pārslacīšanai
Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem. Uz cepampannas uzklāj
sviestpapīru, liek virsū maizes, uzber ar platu nazi saspiestas
nemizotas ķiploka daiviņas, pārber ar saplēstiem timiāna zariņiem
un pārslaka ar olīveļļu. Visu eļļā apviļā un apmaisa. Liek
sakarsētajā cepeškrāsnī cepties līdz zeltainas.
Sēnes notīra un sagriež 3 - 5 mm biezās šķēlītēs un kātiņus
ripās. Uzkarsē nepiedegošo pannu uz vidēji lielas liesmas, lej
nedaudz eļļas, liek piciņu sviesta un liek strauji apcepties
baravikas. Cep apmēram 2 minūtes. Liesmu samazina un sutinot
apcep, līdz kamēr mēcīte reducējas un sēnes sāk kļūt
zeltainas. Pievieno sakapātus zaļumus.
Sēnes kārto uz maizēm, uz katras uzliek arī izlobītu un pie maizes
apcepto ķiploka daiviņu, pārslaka ar balzāmetiķa krēmu, pievieno
tomāta šķēli un garšaugus, pārber ar rupjā sāls graudiem.
Lielisi sader ar vēsu baltvīnu.