Vieglas vakariņas pusstundā: ar vistas fileju pildīti šampinjoni siera cepurītē

Kad saldētavā sēņu krājumi beigušies un mežos vēl klusums, nekas cits neatliek, kā doties uz veikalu pēc šampinjoniem. Pildītus ar vistas fileju un garšvielām arī citi mājinieki tos pa kādam apēd, un savienojumā ar svaigajiem salātiem sanāk izcilas vakariņas.
Ja garšo sēnes un nevar vairs sagaidīt meža veltes, tad jāgatavo šampinjoni.

FOTO: Sigita Āboltiņa

Ja garšo sēnes un nevar vairs sagaidīt meža veltes, tad jāgatavo šampinjoni.

Vajadzēs:

  • 1 iepakojumu (aptuveni 7 gab.) lielos šampinjonus
  • 1 vidēju vistas fileju
  • garšvielas (es izmantoju saldās paprikas pulveri, sāli, kariju un muskatriekstu)
  • 50 g sieru.

 

 

Gatavošana

  • Sēnes nemazgā, lai kraukšķīgas, bet tikai nomizo un izgriež kātiņus.
  • Liek cepešpannā, kas pārklāt ar cepamo papīru, un sakaisa ar garšvielām. Sēņu cepurītēs iekaisīju muskatriekstu, sāli un saldās paprikas pulveri.

 

Reklāma
Reklāma

 

  • Vistas fileju smalki sagriež, pilda sēņu cepurītēs un pārkaisa nedaudz sāls un kariju. 
  • Beigās uzliek rīvēta siera cepuri. Ja grib liesāku, iztiek bez siera. 

 

 

  • Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 20 minūtes. 

Saistītie raksti