Ātri un sātīgi jeb Vakariņas pa lēto – pappardelle ar sēnēm
Zupu uzvārīt – tas vis nav kokteili sajaukt! Tomēr bārmenis Andris Reizenbergs ir uz “tu” ar abām nodarbēm – gan kokteiļi, gan zupas pieder pie viņa meistarstiķiem. Šoreiz Andris kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pappardelle ar sēnēm, lai pacienātu brāli Ingusu.
Nepieciešams:
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 20 min
Izmaksas kopā: 4,08 eiro
Cena par porciju: 2,04 eiro
- 110 g kviešu miltu
- 100 g mannas
- 5 g smalkā jūras sāls
- 2 olas
- 200 g sēņu
- 1 vidējs sīpols
- puse citrona
- 200 ml saldā krējuma
- 100 g siera Brie
- pipari pēc garšas
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Sajauc kviešu miltus un mannu, pievieno sāli. Izveido bedrīti maisījumā un liek tajā olas. Sajauc visu viendabīgā mīklā. Mīca to uz galda virsmas, kas viegli apkaisīta ar miltiem, apmēram 10–15 minūtes, līdz tā kļūst gluda un elastīga.
- Ietin mīklu plēvē un atstāj uz 30 minūtēm atpūsties.
- Pēc tam izrullē mīklu plānā kārtā un ar nazi vai makaronu griešanas rīku sagriež pappardelle platās lentēs.
- Uzvāra lielā katlā ūdeni ar sāli, liek pappardelle verdošā ūdenī un vāra apmēram 3–4 minūtes, līdz makaroni ir gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz cieti.
- Sēnes sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu nomizo un smalki sagriež.
- Lielā pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sēnes un cep vēl 5–7 minūtes, līdz tās izdala šķidrumu un kļūst zeltaini brūnas. Pievieno citronu sulu, samaisa un ļauj dažas sekundes pavārīties.
- Pielej saldo krējumu un samazina karstumu, vāra vēl dažas minūtes, lai mērce kļūst krēmīga.
- Sagriež sieru un pievieno to mērcei, maisa, līdz siers izkūst. Pievieno garšvielas pēc patikas.
- Kad makaroni gatavi, izsmeļ tos no ūdens un pievieno krēmīgajai sēņu mērcei. Samaisa, lai mērce pārklāj makaronus.