Sautētas sēnes ar biezu krējumu
6 personām
Sēnes notīra un noslauka ar mitru drānu vai ātri noskalo aukstā,
tekošā ūdenī un noslauka sausas.
Sēnes sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs (mazākās sēnes pārgriež
tikai uz pusēm).
Sīpolus sviestā un eļļā apcep gaiši zeltainus. Pievieno sēnes un
cep uz straujas uguns. Kad sēnes uzsūkušas visas taukvielas, liesmu
samazina, pieber sāli, piparus un maisa, līdz sāk izdalīties sēņu
sula. Maisot turpina karsēt vēl 3-4 minūtes.
Pievieno krējumu un sautē 3-4 minūtes, līdz sēnes uzsūkušas daļu
krējuma, bet atlikušais krējums sabiezējis. Sēnes liek siltā traukā
un pasniedz kūpoši karstas.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Sēnes - 700.g
- Sasmalcināti sīpoli - 1 1/2.tējkar.
- Sviests - 2 1/2.ēd. kar.
- Augu eļļa - 1/2.glāze
- Sāls pēc garšas
- Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
- Biezs krejums - 1/2.glāze