Sviestā ceptas baravikas
Izmanto vidēji lielas baravikas, kam apakšdaļa nav vēl zaļgana,
bet balta, ola, milti, sviests, sāls.
Pagatavošana: Baravikas notīra, pie kam maziņās atstāj veselas, bet
prāvākās pārgriež vairākās daļās, noskalo aukstā ūdenī, pārkaisa ar
sāli un ļauj 15—20 minūtes sālīties. Tad tās tīrā linu drānā vai
dvielī noslauka, apmērcē sakultā olā, apvārta miltos, un cep tad uz
pannas sviestā brūnas no abām pusēm. Galdā pasniedz ar
sparģeļiem.
Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M.
Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995
(Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Baravikas
- Olas
- Milti
- Sāls
- Sviests