Sēnes zaļumu krējumā
Sīpolus nomizo un sīki sagriež. Sēnes notīra, nomazgā, labi nosusina un sagriež. Pannā sakarsētā sviestā mazliet apcep sagrieztos sīpolus, pieliek sēnes un kādu brīdi cep. Sēnēm pievieno auzu pārslas, baltvīnu, dārzeņu buljonu, krējumu, samaisa un ļauj visam kopā sautēties apmēram 5 minūtes.
Beigās pieber sāli, piparus, muskatrieksu, kajennas piparus un sasmalcinātos zaļumus.
Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999
Sastāvdaļas
- Svaigi malti melnie pipari
- Šķipsna kajennas piparu
- Šķipsna muskatrieksta
- Sīpoli - 2.gab
- Svaigas sēnes (baravikas, gailenes vai citas) - 500.g
- Sviests vai margarīns - 2.ēd.k.
- Auzu pārslas - 4.ēd.k.
- Sausais baltvīns - 8.ēd.k.
- Dārzeņu buljons - 400.ml
- Krejums - 6.ēd.k.
- Jūrassāls
- Sasmalcināti zaļumi - 8.ēd.k.