Gaļas un puķkāpostu kārtojums
Gatavošanas laiks 30 - 35 minūtes, no tām 15 min krāsnī.
4 personām
Puķkāpostu sadala pie ziedkopām. Vāra vieglā sālsūdenī, līdz puķkāposti gandrīz gatavi.
Pannā sakarsētās taukvielās apcep malto gaļu. Pievieno sāli un piparus.
Sīpolus sagriež šķēlītēs. Apbrūnina kopā ar malto gaļu.
Pievieno tomātu biezeni, gaļas buljonu un kajēnas piparus. Uzliek vāku un dažas minūtes sautē.
Viegli ieziež cepamo trauku. Malto gaļu un puķkāpostus kārtā liek traukā, tā lai virsējā būtu puķkāpostu kārta. Siera šķēles sagriež platās strēmelēs un krusteniski liek pāri kārtojumam.
Ēdienu cep 225 grādos apm. 15 minūtes, līdz siers izkusis.
Sastāvdaļas
- Kajēnas pipari.šķipsniņa
- Šķēlēs sagriezts siers - 100.g
- Tomātu biezenis - 2 - 3.ēd.k.
- Mazi sīpoliņi - 3.gab
- Melnie pipari - 1/4.tējk.
- Sāls - 1/2.tējk.
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Maltā gaļa - 400.g
- Ūdens, sāls
- Puķkāposts - 1.gab
- Rotājumam: pētersīļi