Svētku cepetis
Cepetim domāto gaļas gabalu nomazgājam, nosusinām un apkaisām ar
garšvielām, kā sāli, pipariem, rozmarīnu, timiānu, fenheļa sēklām
un citām sev tīkamām. Nomizotās ķiploka daiviņas sagriežam
šķēlītēs, tāpat sagriežam arī kaltētos tomātus. Tālāk ar nazi, kam
ir ass gals, ieduram gaļas gabalā, kur ieliekam ķiploku kopā ar
tomāta gabaliņu. Tā sabakstām visu cepeti. Noliekam cepeti uz kādu
laiku, lai savelkas ar garšvielām, cepam cepeškrāsnī 200 grādos 1
stundu un kādas 20 - 30 min. Tas atkarīgs no gaļas gabala. Jā!
Neaizmirstam ik pa laikam apliet ar radušos buljonu.
Lai labi garšo :)
Iesūtīja: Inese Stuģe
Sastāvdaļas
- Kaltēti tomāti eļļā
- Cūkgaļa - 1 1/2.kg
- Sīpols - 1.gab
- Garšvielas
- Ķiploki - 3.daiviņas