Liellopu gaļa ar sīpoliem krējuma mērcē
Gaļu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli un pipariem, izveido apaļi plakanu formu, liek uz pannas sakarsētos taukos un strauji apcep. Apcepto gaļu pārliek sautējamā katliņā, pārlej ar karstu ūdeni vai buljonu un aizvākotā katlā sautē. Kad gaļa gandrīz mīksta, pieliek sviestā apceptas sīpolu ripiņas, izkarsētus, ar krējumu atšķaidītus miltus un sautē vēl 15 - 20 minūtes.
Gaļu ar sīpoliem un mērci liek dziļākā traukā, pasneidz ar vārītiem kartupeļiem un skābētiem gurķiem.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Kviešu milti - 1.tējk. ar kaudzi
- Ūdens vai buljons
- Kausēts sviests - 30.g
- Sīpoli - 200.g
- Tauki
- Sāls, maltie pipari
- Liellopu gaļas mīkstums (ciskas vai muguras gabala) - 300.g
- Skābs krējums - 100.g