Cūkgaļa ar ananasiem
Šim ēdienam vislabāk izvēlēties tādus gabalus, kas domāti ātrai apcepšanai, – karbonādi vai fileju.
4 porcijas
20 minūtes sagatavošanai
Pagatavošana:
1. Eļļā apcep cūkgaļas šķēles, līdz tās gandrīz gatavas. Noliec
malā. Ananasu gabaliņus pannā viegli apcep, līdz tie mazliet
karamelizējušies. Pievieno smalki sagrieztu čili pāksti.
2. Tikmēr kārbā ar ananasu sīrupu ieber cukuru un pievieno visas
pārējās sastāvdaļas. Izmaisi, lai viss vienmērīgi sajaucas.
3. Lej kārbas saturu pannā un maisi, līdz mērce viegli sabiezējusi.
Liec gaļu mērcē, izsildi un apviļā. Pasniedz ar rīsiem un/vai
zaļumu salātiem.
Izmēģini!
Šī ir variācija par vienu no populārākajiem ķīniešu ēdieniem –
cūkgaļu saldskābajā mērcē. Ja vēlies «garāku» un bagātīgāku mērci,
vari tai pievienot stienīšos sagrieztus un apceptus burkānus,
konservētus bambusu dzinumus un citus nedaudz apceptus dārzeņus:
sīpolus, lociņus, lielos, baltos redīsus u. c.
Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Tomātu pasta - 1.ēdk.
- Kartupeļu ciete - 1.tējk.
- Eļļa - 1.ēdk.
- Cūkgaļas karbonādes šķēles - 4.šķēles
- Kārba ar ananasiem gabaliņos vieglā sīrupā - 400.ml
- Kanēlis - 1/4.tējk.
- Sarkanais čili - 1/2.pāksts
- Brūnais cukurs - 1.ēdk.
- Sojas mērce - 2.ēdk.
- Sarkanvīna etiķis - 1.ēdk.