Vistas sautējums ar sēnēm un salviju

Šeit tiek izmantoti vistu šķiņķīši, bet tu vari ņemt jebkurus vistas gabaliņus. Ja izvēlēsies fileju, apcepšanai vajadzēs mazliet taukvielu, bet samazināsies sautēšanas laiks par aptuveni desmit minūtēm.

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

 

 Pagatavošana:

1. Sadali katru šķiņķīti uz pusēm un iegūtos gabalus uzkarsētā pannā apcep no visām pusēm zeltainus. Nav nepieciešams likt papildu taukvielas, jo no vistas ādas iztecēs pietiekami daudz tauku. Apceptos gabalus liec katliņā, sasāli un sapiparo.
2. Iztecējušajos taukos apcep sēnes un liec pie vistas. Pievieno salviju, pārlej ar saldo krējumu un sautē aptuveni 15 minūtes, līdz vistas gaļa ir ļoti mīksta un atdalās no kauliem.
Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem.

Ņem vērā!
Ja nav pieejamas meža sēnes, vari sautējumu gatavot no veikalā pirktajām: šampinjoniem, austersēnēm, šitaki. Ļoti labi garšo arī saldētas sēnes.

 

Recepte: Ieva Salmane,  stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas

  • Salvijas lapas - 4 -5.gab
  • Meža sēnes - 250.g
  • Sāls, malti pipari
  • Vistu šķinķīši - 4.gab
  • Saldais krejums - 300.ml