Vistas sautējums ar sēnēm un salviju
Šeit tiek izmantoti vistu šķiņķīši, bet tu vari ņemt jebkurus vistas gabaliņus. Ja izvēlēsies fileju, apcepšanai vajadzēs mazliet taukvielu, bet samazināsies sautēšanas laiks par aptuveni desmit minūtēm.
Pagatavošana:
1. Sadali katru šķiņķīti uz pusēm un iegūtos gabalus uzkarsētā
pannā apcep no visām pusēm zeltainus. Nav nepieciešams likt papildu
taukvielas, jo no vistas ādas iztecēs pietiekami daudz tauku.
Apceptos gabalus liec katliņā, sasāli un sapiparo.
2. Iztecējušajos taukos apcep sēnes un liec pie vistas. Pievieno
salviju, pārlej ar saldo krējumu un sautē aptuveni 15 minūtes, līdz
vistas gaļa ir ļoti mīksta un atdalās no kauliem.
Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem.
Ņem vērā!
Ja nav pieejamas meža sēnes, vari sautējumu gatavot no veikalā
pirktajām: šampinjoniem, austersēnēm, šitaki. Ļoti labi garšo arī
saldētas sēnes.
Recepte: Ieva Salmane, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Salvijas lapas - 4 -5.gab
- Meža sēnes - 250.g
- Sāls, malti pipari
- Vistu šķinķīši - 4.gab
- Saldais krejums - 300.ml