Kabaču—tomātu kārtojums
Viegls un garšīgs ēdiens, ko var pasniegt gan siltu, gan aukstu — kā salātus.
Šī ēdiena pagatavošanai nepieciešams trauks ar augstām malām, ko drīkst izmantot cepeškrāsnīs.
Sastāvdaļas
- Kabači
- Eļļa cepšanai
- Rīvēts siers pārkaisīšanai
- Sāls, pipari
- Milti
- Krējums un/vai majonēze
- Ķiploki
- Ola
- Tomāti
- Zaļumi
Pagatavošana
- Kabaci sagriež šķēlēs, apviļā miltos un olā, kas sajaukta ar garšvielām, un apcep uz pannas zeltaini brūnas;
- Sagriež šķēlēs tomātus;
- Pagatavo mērci — krējumu un/vai majonēzi sajauc ar sāli, pipariem, sasmalcinātiem ķiplokiem u.c. garšvielām pēc izvēles (ķiploks ir ļoti ieteicams);
- Traukā pamīšus kārto kabaci, tomātus un mērcīti veido kārtojumu, līdz pilns trauks;
- Kārtojumu cepeškrāsnī cep vidēji 15-20 minūtes, īsi pirms ņemšanas ārā kārtojumu pārkaisa ar sieru.
Receptes gatavošanu pa soļiem skati bilžu galerijā!
5 FOTO
Kabaču kārtojums
+ 1
Skatīt visus
Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv