Kabaču—tomātu kārtojums

Viegls un garšīgs ēdiens, ko var pasniegt gan siltu, gan aukstu — kā salātus.

Ir īstais laiks šī lieliskā ēdiena gatavošanai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ir īstais laiks šī lieliskā ēdiena gatavošanai!

Šī ēdiena pagatavošanai nepieciešams trauks ar augstām malām, ko drīkst izmantot cepeškrāsnīs.

 

Sastāvdaļas

  • Kabači
  • Eļļa cepšanai
  • Rīvēts siers pārkaisīšanai
  • Sāls, pipari
  • Milti
  • Krējums un/vai majonēze
  • Ķiploki
  • Ola
  • Tomāti
  • Zaļumi

 

Pagatavošana

  1. Kabaci sagriež šķēlēs, apviļā miltos un olā, kas sajaukta ar garšvielām, un apcep uz pannas zeltaini brūnas;
  2. Sagriež šķēlēs tomātus;
  3. Pagatavo mērci — krējumu un/vai majonēzi sajauc ar sāli, pipariem, sasmalcinātiem ķiplokiem u.c. garšvielām pēc izvēles (ķiploks ir ļoti ieteicams);
  4. Traukā pamīšus kārto kabaci, tomātus un mērcīti veido kārtojumu, līdz pilns trauks;
  5. Kārtojumu cepeškrāsnī cep vidēji 15-20 minūtes, īsi pirms ņemšanas ārā kārtojumu pārkaisa ar sieru.

 

Reklāma
Reklāma

Receptes gatavošanu pa soļiem skati bilžu galerijā!

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv